23 Aralık 2012 Pazar
Zencefil Çayı
Sevgili Çiğdem o kadar güzel anlatmış ki, canım çekti. Gerçekten kurutulmuş baharat haline kıyasla daha "canlı" bir kokusu ve tadı var. Yanında -elmaları çiğden ilave edilen- elmalı turta çok yakıştı, bir sonraki tarif de o olsun. Akşam yemeği de daha sonraki...
Bu hafta sonu yeni bir şeyler yapmasaydım, çalıştığım projeleri yayınlayacaktım artık herhalde; eskizleri bambu servisin üstüne koyup fotoğrafını eşimden isteyerek :) Hele akşam yemeği olarak salçalı sulu yemek yapmak oldukça iyi geldi, uzun zamandır sadece hafta sonu yemek yapmaya vakit bulabiliyorum. O da fırında beşamel soslu bilmem ne, elbasan tava vs. ve bir çeşit çorba şeklinde tezahür ediyor.
Malzemeler
1/2 lt. su
1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
fincan başına 1 dilim limon ve 1 çay kaşığı bal
Yapılışı
Kaynar suya zencefil atılıp 1-2 dakika kaynatılır. Süzülüp limon ve bal ilavesiyle içilir. Balsız da olabilir istenirse.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder